Seriously!!! Buat kuih samprit memerlukan kesabaran yang banyak serta kerja kuat ye kawan2 or puan2. Aku memang salute ar sape2 yang expert buat kuih samprit ni, termasuk la nenek aku.. hehe.. meh kte cekidaut sikit nape aku cakap artwork lar, hard work lar bagai..
Akceli, pagi2 lagi kami dah start uli bahan2 ikut resipi dekat satu magazine ni, thanks sebab bagi accurate measurement majalah RASA!! Kenapa kami beria-ia sangat nak buat kuih raya sendiri tahun ni sebab ye lar, kat berita kan dah ada cakap pasal butter/mentega yang diragui status halal dia, so nak elak rasa was2 tu lah, kami beli bahan sendiri, buat kuih sendiri yang dah bertahun2 tak buat ni (kecuali cornflakes madu ;>)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
First error! – takde pewarna kuning tapi kena letak gak, sebab mama cakap tak letak pewarna nanti dia pucat. Secara selambanya mama letak warna hijau epal. Haha.. cantik gak!
Second error! – salah beli acu kuih – rasa sangat nipis, lambat, and sakit ibu jari nak cucuk adunan tuh..
Third error! – bakar okay dah kecuali yang first tray cam hangus sikit, tapi, prob bila tak kuih terlalu rapuh/fragile – asyik pecah jek bila nak alih masuk balang - ;(
FRUST SEHH!!
nak lebih epik, Green cookies diselaputi snow .. pasal dah frust sangat samprit dah jadi apple and gajus.. ;(
The end -
perghhh!! sedih kuih samprit ku tak jadi!!!
No comments:
Post a Comment